onsdag 20 maj 2009

Inte skrivit på länge... tre ska bli ett?!?

Hej!
Jag har inte skrivt på länge, men det ska försöka att bli ändring på det.
Vissa perioder så prioriterar man annat. T ex ledighet, flickvän och Starcraft så klart =)

Nu ska jag i alla fall ta upp ett ämne som berör. Tre samfund ska bli ett, i alla fall så verkar det gå åt det håller. I vår församlingen röstade vi nej. Vi vill inte gå vidare mot att tre samfund blir ett. Anledningen är mycket enkel, för församlingen tycker att när man ska samarbeta så måste man göra det på en bra grund. Grunden bör vara GudsOrdet och inte ekonomiskaproblem. Det verkar dock tragiskt nog som om samfunden vill slå sig samman därför att man inte "överlever" annars som Metodisterna uttrycker sig.
Jag menar dock att en stor båt sjunker snabbare och är svårare att navigera. Det viktiga för våra samfund är inte att slå sig samman organisatoriskt utan att i bön göra omvändelse från vår ljumhet. Vi bör också ta Ordet på större allvar. För några veckor sedan fick församlingarna inom samfundet ett dokument att läsa "vägen vidare". Dokumentet var en riktigt hemsk läsning. Ni kan själva läsa på www.gemensamfratid.se
Ett exempel i texten var att man inte längre ska tala om Gud som Herre, Domare eller Härskare. Mycket märkligt. Texten är otroligt liberal och det visar vart man är på väg. Vägen vidare är vägen mot helvetet. Bevara oss från liberaltskit,

//ViR

Media: Dagen

2 kommentarer:

Du vet vem sa...

Ja du Martin. Har precis läst igenom materialet och är föga imponerad tyvärr. Många fina ord och lite innehåll. Liknar ett tal från 30-talets Tyskland med sina ständiga upprepningar om "olikheterna berikar helheten" och "alla ska få plats". Egentligen så menar man att den mest liberale har rätt och att om man inte håller med så är man elak. Då respekterar man inte olikheten och enheten blir lidande... Det var nog så Jesus tänkte när han beskrev oss som olika delar av samma kropp. Att vi får ha "lite" olika teologi; det gör inget. Det är charmigt med mångfald. Synd är väl ändå relativt?

Samtidigt som man talar om hur bra mångfalden är så vill man inrätta instanser över församlingen som ska begränsa just mångfald. Församlingen ska själv inte få välja sin riktning och arbetssätt, utan ska få "hjälp". T.ex. med att välja pastor. Vilket oerhört underkännande av församlingen! Man påpekar hur oerhört viktigt det är med demokrati och konsensus. Så länge den kan regleras av "kyrkan" i alla fall.

Låt oss också anpassa oss helt efter världen. Vi kan ju inte tala Gud som härskare och herre, för det är patriarkalt. Låt oss då också sluta kalla Gud för Fader. Det finns människor som haft problem med fäder, så de kan ta anstöt om man kallar Gud för Fader. Låt oss för all del kalla honom "den".

Ärtligt talat vet jag inte om man ska skratta eller gråta. Hoppas Herren förbarmar sig

Unknown sa...

Eftersom bloggförfattaren är kristen antar jag att han med ”Ordet” refereras på det som står i NT. Det som dock inte alla kristna är medvetna om är ursprunget av detta ord och att det inte är en autentisk återgivning av vad den historiska Ribi Yehoshua från Nasaret – Messias – verkligen undervisade.

Det är viktigt att skilja på den första århundradets historiske första århundradets Ribi Yehoshua ha-Mashiakh (Messias) (en judisk ledare) från Nasaret och den kristne Jezus. Le-havdil (att skilja åt), Ribi Yehoshua är den historiska personen vars undervisning sedan blev förvrängd och nu finns den förvrängda undervisningen att läsa i ”Matteusevangeliet”.

Den historiske Ribi Yehoshua var enligt en logisk analys (se: www.netzarim.co.il) av de tidigaste manusskripten (inkluderandes de logiska implikationerna av Ben Gurion-professorn Elisha Qimron’s forskning om Dödahavsrullarna 4Q MMT) av det som kristna kallar ”Matteusevangeliet” (som är förvrängt från det ursprunliga dokumenten och strider emot Torahn (”Moseböckerna”) en Torah-lärare som praktiserade Torahn hela sitt liv. En logisk analys av de första århundradens relevanta dokument bevisar även att hans talmidim (lärlingar) som kallades Netzarim praktiserade Torahn hela sina liv.

Kristna praktiserar således inte den religion som Ribi Yehoshua och hans efterföljare Netzarim hade (och som Netzarim har idag).

Den som vill lära sig att följa den historiska Ribi Yehoshua måste lära sig hur på hemsidan www.netzarim.co.il