måndag 24 november 2008

Bilindustrin och helgen

Hej Gott folk!
Jag sitter just nu hemma och gör just ingenting. Det är snö och kallt ute, men kanske inte på alla stället, t ex inte på alla ställen i USA. I USA pågår en diskussion om huruvida regeringen ska gå in med pengar till bilindustrin eller inte. Det pågår en liknande diskussion i Sverige. Mycket märkligt enligt mig. Om människor inte köper bilar vilket gör att efterfrågan sjunker, då är det otroligt märkligt att människor som väljer att inte köpa bil en då betalar pengar till bilindustrin via sin skattesedel. Bara för att visa hur konstigt det är så leker vi med ett exempel. Vi antar att under nästa år så ökar pastakonsumsionen i Sverige, människor börjar verkligen frossa, men året efter så går potatiskonsumsionen upp och pastakonsumsionen ökar. Eftersom då pastatillverkare måste sparka personal så går riksdagen in med pengar till pasta tillverkarna så att de kan fortsätta tillverka pasta trotts att köparna minskar, eller att de inte ens producera pasta utan bara ger sina anställda pengar utan att de gör något om dagarna.
Det är helt sjukt. Bilindustrin får väll hitta nya vägar, inte börja som en småunge och kräva pengar av "storebror".

Nu är det måndag. Måndag är en helt okej dag, fast det är lite tråkigt just denna måndag. Tösen har ju stuckit ifrån mig och åkt till Rimforsa... Så nu är jag återigen ensam. Det är rätt kasst med förhållande på distans, det enda som är bra är att man kan skriva riktiga brev till varandra, det rekommenderar jag er alla, skriv brev.
I helgen var också Rickard hemma från Lund. Rickard Einerfors, mycket spännande människa. Vi har haft samtal om det mesta, om hur hemskt det var att Obama vann valet i USA, till hur mycket vi älskar Sarah Palin, till att vi inte tror att människans koldioxidutsläpp är det som gör att värmen ökar, men även att bön är något som är viktigt i varje människas liv, och om man inte ber då är man inte kristen.

//ViR

Inga kommentarer: